Grafisk facilitering

Grafisk facilitering

Hvad er grafisk facilitering?

I grafisk facilitering benytter du ikoner og tegninger/billeder til at facilitere en proces eller et møde, så deltagerne får en fælles forståelse af indholdet og afsæt og mål for processen.

Grafisk facilitering udnytter, at kombinationen af ord og tegninger/billeder lettere lagres i vores bevidsthed end tekst alene. Synet er vores dominerende sans, og når vi kan “se det for os”, så ved vi, hvad vi taler om, hvor vi skal hen, og hvad vores egen rolle i processen er. På den måde får vi et bedre overblik og mere effektive møder med grafisk facilitering.

Grafisk facilitering er godt til at motivere, fokusere, involvere, skabe overblik, aktivere deltagerne i samarbejdsprocesser. Samtidig er grafisk facilitering en kreativ og underholdende måde at gøre dit budskab og indhold spændende at se på, let at forstå og let at huske.

Metoden kan bruges under møder, seminarer, workshops, konferencer med mere til at visualisere dagsordner, projektplaner, referater, undervisning med mere.

Hos os betyder grafisk facilitering:

  • At skabe en visuel fælles fortælling
  • At det skal være let at fortælle/vise, hvad I har talt om
  • At I får alle med
  • En kreativ proces og medinddragelse

Derfor skal du tage et kursus i grafisk facilitering

Grafisk facilitering fastholder et stærkt fælles minde

Når du 2 dage efter et langt møde skal huske de gode pointer, kan det være svært. Her kan grafisk facilitering hjælpe med at genstarte hukommelsen.

Det kan anvendes til at gøre kollegaerne nysgerrige og involverede. I kan bare finde tegningerne frem og tage udgangspunkt i dem, når I er tilbage på kontoret.

Grafisk facilitering gør det nemmere at kommunikere om vanskelige emner

Grafisk facilitering understøtter vores fælles forståelse af de udfordringer, vi skal arbejde med. Grafisk facilitering kan således bidrage til en sund kultur, hvor vi kan være uenige i arbejdet med at afsøge mulige løsninger.

At visualisere uenighederne gør det muligt at tale konstruktivt om dem. Derfor kan I bruge grafisk facilitering til at understøtte de svære samtaler.

Grafisk facilitering visualiserer jeres ideer og aftaler

Når vi brainstormer, kan der være mange bolde i luften og det kan være svært at bevare overblikket. Det kan være svært at finde ud af, hvad vi mener med de ord, vi bruger.

Grafisk facilitering visualiserer jeres brainstorm så alle deltagere kan have et fælles overblik. Det gør det nemmere at finde frem til de løsninger, der skal arbejdes videre med.

Vores kunder

Vores kursus

Pris kr. 5600,- pr. person ex moms

Et begynderkursus for dem der har lyst til at lære de mest grundlæggende teknikker, så man selv kan anvende grafisk facilitering eller graphic recording i egen virksomhed.

Kurset er velegnet til de medarbejdere, der har behov for nye værktøjer til at kunne facilitere møder, projekter eller andre typer af fælles opgaver med grafiske værktøjer.

Kurset er delt ind i 2 moduler og varer i 1 dag fra kl. 9-15.

De to moduler:

  • Modul et handler om teori og grundlæggende begreber/tegninger
  • Modul to handler om at udbygge værktøjskassen, så kursisten har sin egen grafiske værktøjskasse.

Skriv til os