Psykologisk tryghed

Psykologisk tryghed
handler om at skabe et sundt, trygt og kreativt arbejdsmiljø, hvor man ikke bliver ydmyget eller straffet ved uenighed. Det er udtryk for en værdi, som kan præge en arbejdspladskultur, og som udvikles gennem dagligt samarbejde og kommunikation. Arbejdsmiljø og trivsel har aldrig været mere i fokus, end det er nu. Det er nødvendigt at sikre en god kultur på arbejdspladsen, et godt samarbejde og høj trivsel blandt medarbejderne. Forskningen viser, at arbejdspladser med høj social kapital og psykologisk tryghed har øget produktivitet, lavere sygefravær og bedre trivsel.

Læringsmål
Når man været på kurset vil man være i stand til:

  • Kende og kunne arbejde med arbejdsmiljøbegrebet social kapital
  • Arbejde med begrebet psykologisk tryghed på egen arbejdsplads
  • Have arbejdet med en række værktøjer til øget psykologisk tryghed
  • Kunne overføre teori til egen praksis

Arbejdspladsens udbytte
De repræsentanter som gennemgår kurset vil være i stand til at facilitere arbejdet med at øge den sociale kapital og den psykologiske tryghed på arbejdspladsen. Psykologisk tryghed kræver en kultur, hvor medarbejder føler sig sikre på ikke at blive ydmyget eller nedgjort, hvis man fremstår uvidende eller fremsætter ideer, tvivl og tanker, hvor det forventes at man fremsætter idéer, tvivl, spørgsmål og bekymringer, hvor der er fokus på produktive drøftelser.

Kursisterne vil være kompetente arbejdsmiljøambassadører, der med opnået viden og værktøjer vil opnå varige og mærkbare resultater i virksomheden.

Pris
Kurset er et samarbejde mellem Vi2Sammen og psykolog Inge Schoug Larsen

Kurset koster 6900 ex moms.

Mulighed for udbygning med profiler
Hvis I som virksomhed ønsker at arbejde mere dybdegående med psykologisk tryghed kan en profil tilkøbes.

Vi er certificeret i profil PeopleTools’BIG6 som ruster kursisten til at forstå sig selv og sit samspil med samarbejdspartnere. 

Tilmeld dig eller hør nærmere her